Att bli av med gammalt groll

26 augusti 2020 jonas olsson
Att bli av med gammalt groll

När du rensar ut ett föräldrahem eller rentav ett dödsbo så finns det ofta en hel del saker du inte vet var du ska göra av. Kanske kontaktar du en antikhandlare eller en loppis som köper hela dödsbon i hopp om att fynda. Innan du låter dem köpa allt kan det vara en god ide att söka igenom prylarna så det inte finns skatter av silver och guld som du kan sälja separat och få bättre betalt för. Vet du inte hur du gör? Det är enkelt. Surfa in på någon sida online som köper och säljer dessa saker. 

 

Oavsett var du bor

Har du tur finns det en firma som köper och säljer silver och guld på din ort. Om inte så kan du oftast göra både värdering och försäljning på distans. I större städer som Stockholm eller Malmö kan du enkelt trava in med silver och guld för påseende hos en butik som värderar. Vill du av någon anledning inte besöka en fysisk butik så går du helt enkelt online och beställer en så kallad guldförsändelse.

Du får då hem en påse i vilken du placerar det du vill sälja och sedan skickar in. Därefter får du en värdering på dina saker och en förfrågan om du är beredd att sälja till det priset. Vill du inte sälja så får du dina föremål i retur, ofta helt kostnadsfritt.

 

När du letar överallt

När du ger dig hän och verkligen letar i alla gömmor och vrår kan du göra riktiga fynd. Förutom att sälja silver och guld kan du sälja andra ädelmetaller, gamla mynt och även frimärken och liknande. När du tömmer ett hem kan där finnas silverbestick, ljusstakar, fotoramar och annat vackert som är tillverkat i högkvalitativt silver. Gå in hos en försäljare online så kan du oftast få reda på ungefärligt värde via tabeller.

Fler nyheter