Det går alltid att tvätta bort ett äventyr

19 juli 2020 Mikael Barani
Det går alltid att tvätta bort ett äventyr

Det är minst sagt en omtumlande sommar. Dels på grund av det rådande läget med Covid-19 men även med tanke på hur vädret har sväng. För lite mer än en vecka sedan så svettades vi alla i 30-gradig värme. Nu känns det plötsligt som höst med temperaturer närmare 15 grader och vindar som smackar på en ordentligt.

Nåväl, vi nordbor är vana vid tvära kast när det kommer till vädret. Det är en del av livet när man bor i en förhållandevis extremt del av världen. 
Det är bara att bita ihop och njuta av tillvaron ändå. Om inte annat så kan dessa dagar bli en måttstock för vad vi klarar av här i livet. Traskar man ut med vandringsstavarna, vädret till trots, så kommer vi alltid att kunna säga ”Nåja, det här är inte lika illa som när det blåste och regnade på mig sommaren 2020.”.

Faktum är att det finns en charm i att faktiskt ge sig av trots att det tar emot. Visst, det blir lite gyttjigt och grötigt ute i skogarna, men vill det sig riktigt illa så finns det alltid kemtvätt att ta till. På så sätt får man bort även de tuffaste fläckarna.
För kanske har vi blivit lite bekväma, kanske lite rädda till och med, för att skita ned oss.

Att bo i städer är trots allt förhållandevis rent. Det är sällan man behöver oroa sig för att bli riktigt smutsig. Då är det lätt att tycka att skogen är ett jobbigt ställe att vistas i, för där hör det nämligen till ordningen att man ska bli lite lortig. Faktum är att jorden i marken innehåller bakterier och annat som stärker vårt immunförsvar.
I dessa rena tider så blir vi med andra ord kanske extra mottagliga för sjukdomar och annat när de väl slår till.
Värt att ha i åtanke inför framtiden.

Fler nyheter