Få värme från jorden genom att installera bergvärme

30 juni 2022 Lily Hansen

editorial

Allt fler och fler väljer att hitta andra sätt att få sin värme i hemmet på. Det handlar både om att man är medveten om priserna, men även om miljön. Att använda sig av el eller olja som uppvärmning är väldigt dyrt och dessutom inte särskilt snällt mot miljön. Om man i stället har en värmepump så gör man både plånboken och miljön en tjänst. En värmepump passar dessutom i de flesta hem. 

Många vill ha något mer stabilt än en värmepump, och steget efter det är att installera bergvärme. Med bergvärme installerat får du en bra och stabil uppvärmning hela året om. Just bergvärme innebär att man borrar sig djupt ner i berget och hämtar värme därifrån. Det blir billigare och dessutom är det snällare mot miljön. Många kan förändra sina löpande kostnader, om de bara är villiga att göra en investering. 

 

Installera bergvärme

 

Hur mycket man kan tjäna på det

Just priserna är något som kan oroa människor en del. Att installera bergvärme är ganska dyrt. Däremot kan man få hjälp genom rot-avdraget och dessutom så kan man sätta sig ner och räkna ut hur mycket man kommer att tjäna på det. Har man el eller olja som värmekälla sedan innan, så sparar man in ca 62% elenergi. Det är ganska mycket, så då kan ni enkelt räkna ut hur lång tid det tar att tjäna igen pengarna. 

Vill du få bergvärme installerat hos dig, så kan du vända dig till https://varmepumpsteknik.se/varmepumpar/bergvarme/. De kan sin sak med värmepumpar och vet vilken av dem som kommer att passa i ditt hem. Just bergvärme passar i de flesta hem. Vänd dig till ett företag och be om offert på arbetet. Det är inte fel att fråga fler än ett företag vad det kan tänkas kosta, priserna kan komma att variera en del. 

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://alltomfinanser.se/

https://dina-finanser.se/

https://familje-ekonomi.se/

https://fina-finanser.se/

https://finansbloggaren.se/

https://finansbloggarna.se/

https://finanslivet.se/

https://hemmets-ekonomi.se/

https://penga-bloggen.se/

https://svensk-ekonomi.se/

https://svenska-finanser.se/

https://vår-ekonomi.se/

Fler nyheter