Fånga gammelgäddan med flugbindning i Göteborg

21 januari 2021 Lily Hansen
Fånga gammelgäddan med flugbindning i Göteborg

Har du sett serien Ozark på Netflix? Om inte så behöver du härmed ta emot en spoilervarning. I serien söker den under cover-jobbande FBI-agenten Roy Petty upp Russ Langmore, en lokal fiskare i den lilla byn Ozark. Han ber honom visa de bästa platserna för flugfiske i området. 

Det visar sig också att Russ har en stor talang för flugbindning. Roy uppmärksammar att Russ kan binda fantastiska flugor som vilken fisk som helst skulle vara glad att få nappa efter. Det är inte konstigt att han blir imponerad. Flugbindning är en konst som inte vem som helst klarar av. Det är fullt förståeligt att de flesta flugfiskare inte binder sina flugor själv. Istället köper de dem färdiga i fiskebutiker. 

Till exempel säljs det färdig flugbindning i Göteborg med mycket god kvalité. Med det materialet kan du binda så mycket eller lite du själv vill. Ta gärna en titt på en av butikernas utbud. Du hittar deras hemsida på den här länken: https://www.flugfiskeshopen.se/sv/flugbindning/ 

Viktig del av fisket

Det finns flugbindning till flugfiske av alla möjliga slags fiskar. Inte minst gäddor och havsöring. Många drömmer om att dra upp den där gammelgäddan som ingen har lyckats med. För att just du ska lyckas med det räcker det inte direkt att meta från bryggan. Flugfiske med ett bete av exemplarisk bindning är det enda som skulle ha en chans att locka den berömda fisken på kroken.

Det går inte att flugfiska utan riktigt bra material för flugbindning. Nu är det kanske tveksamt om du får de bästa tipsen på flugbindning just i Ozark. Sanningen är ju att flugfisket egentligen är en väldigt begränsad del av seriens handling. Men nog kanske du kan bli lite inspirerad ändå? Om inte får du väl ta en titt på länken som det tipsades om tidigare trots allt.

Fler nyheter