Fiska med jiggar

13 oktober 2020 jonas olsson
Fiska med jiggar

Man kan göra allt på det lätta sättet eller det svåra. Det gäller även när man kommer till fiske. För om man vill så kan man göra som människor ursprungligen gjorde och försöka stå still i vattnet med en vass pinne i handen. Kanske lyckas man fånga en fisk om man har tur, men under tiden lär man tröttna. 

Idag är fiske en sport och en hel vetenskap. Det handlar om olika vattentyper, temperaturer, väderlek och en hel del annat som kan spela in från dag till dag. Men även om man står på en plats där många olika fiskar finns, så är det ändå olika saker som gör att man kan lyckas få en fisk. Eller inte få en fisk.

 

Något väldigt lockande

För att man ska fånga en fisk så krävs det att man har ett bete som fisken inte kan stå emot. De gamla torra brödbitarna som man kanske använde sig av på en krok, när man var barn, kan förvisso fortfarande fungera. Men risken är stor att man kan stå på pass i dagar utan att någon fisk ger det betet så mycket som en fundering. 

Maskarna som man kanske grävde upp och fäste levande på metkroken har numera i stort sett också spelat ut sin användning. Mycket på grund av det brutala sättet som maskarna används på. Och att det ändå inte är det bästa sättet för att få en fisk att nappa.

 

 

Ser levande ut

Mest populärt hos fiskare idag är jiggar. Beroende på vilken slags fisk man är ute efter att fånga förstås. Men vad man än vill fånga så är jiggen det som ser mest naturtroget ut. Med sin tyngd och sätt att röra på sig så kan man nästan bli lurad själv. Och för en fisk så är det absolut det konstgjorda betet som brukar locka mest.  

Fler nyheter