Flatcaps som modedetalj

25 oktober 2021 patrick pettersson
Flatcaps som modedetalj

editorial

Dagens kepsar är flitigt använda inom flera olika områden, och det är dessutom en modedetalj som ofta förekommer som stilaccent hos exempelvis musiker. Men det finns en annan typ av keps som också har en liknande signatur, även om den har en lite mer påklädd och stilig framtoning. Flatcaps är ursprungligen en huvudbonad som användes av lantbrukare och andra som behövde ett sätt att värma sitt huvud på.

Idag har den platta varianten av keps blivit en modedetalj, där den används för att skapa en accent som höjer den övriga klädseln till en högre grad av stilighet. Ser du exempelvis på golfspelare och ryttare från något århundrade tillbaka, så kan du oftast se hur de har en flatcap som huvudbonad. Men även idag är det ett plagg som gärna används av de som vill hålla en högre stil på sin klädsel, och även få en accent som kan passa med skor och handskar.  

 

Värme med stil

När du ska välja en flatcap så kan du välja bland en mängd olika färger och skärningar. Men det finns också ett flertal olika tjocklekar, så att du kan använda flatcaps under hela året. Det är ett plagg som passar med de flesta stilar och som kan användas av båda könen, och i alla åldrar. Antingen har du huvudbonaden som en accent till din övriga klädsel, eller så väljer du en flatcap som passar perfekt med färgen och stilen i övrigt.

Det du ska tänka på när du väljer en flatcap är först och främst storleken på din huvudbonad. Det är viktigt att du väljer en huvudbonad som sitter perfekt och inte är för liten eller för stor. Till skillnad emot kepsar så går det normalt inte att ändra storleken på en flatcap, så det är viktigt att du provar eller mäter ditt huvud innan du gör ditt köp.  

 

Fler nyheter