Kom närmare trädgården med en dubbel altandörr

23 december 2020 Cecilia Olsson
Kom närmare trädgården med en dubbel altandörr

Den som har en vacker trädgård eller uteplats bör ta vara på möjligheten att sudda ut gränsen mellan bostaden och trädgården. Med dubbla altandörrar får du en stor och underbar öppning som släpper in härligt ljus året om och gör att du snabbt kan fylla rummet med frisk luft. Då det handlar om altandörrar finns det möjlighet att välja en som passar både huset i sig samt de behov som finns, tack vare att det finns flera olika modeller på marknaden. 

Altandörrar i glas släpper in ljuset

Altandörrar i glas släpper sin riktigt mycket ljus i rummet och ger en luftig känsla. Du får en obehindrad utsikt till trädgården och kan njuta av den året om. Stora glaspartier kan dessutom ge en lyxig och modern känsla, det gör att dessa altandörrar passar bäst i hem där en modern stil genomsyrar både exteriör och interiör. 

Matcha dörrarna med fönster och övrig stil

Altandörrar med spröjs är ofta väldigt vackra och passar i hus med lite äldre stil. De ger ett genuint intryck och en mer detaljerad look. Dörrar med bröstning (fyllning i den nedre delen av dörren) är bra då man önskar mindre insyn eller vill skapa ett enhetligt utseende om fönstren går i samma stil. Det finns även dörrar som har både spröjs och bröstning.

Altandörrar av hög kvalitet till bra pris

Förutom att ta hänsyn till stilen så är det dessutom klokt att väga in dörrarnas öppningsalternativ, låsning, säkerhet, energi, miljö och underhåll i beslutet. Hos Klarfönster hittar man skräddarsydda dubbla altandörrar i olika färger, material samt storlekar och det går även att välja handtag. Klarfönsters altandörrar är prisvärda samtidigt som de är av riktigt hög kvalitet. Dörrarna har låga u-värden och bra energiisolering, vilket håller nere energikostnaderna. 

Fundera över vilka behov som finns och välj en dubbel altandörr som lyfter hemmet.

Fler nyheter