Låt andra alaga tänderna medan du gör upp eld

23 september 2020 Mikael Barani
Låt andra alaga tänderna medan du gör upp eld

Ibland blir det bråttom i livet. Saker händer då, när man minst anar det och det gäller att ha sinnesnärvaron att kunna anpassa sig efter detta. På många sätt är det just denna egenskap som ligger till grunden för de mest framgångsrika människorna: Anpassning. Inte så konstigt kanske eftersom det är just denna strategi som har gjort mänskligheten så framgångsrik rent evolutionärt. Genom att vi alltid har gjort det bästa av det som har givits oss har vi idag spridits över hela jorden – även i den iskalla nord.

Specialister som kan lösa tandvärk

Det gäller helt enkelt att hålla fast vid denna förmåga även idag, då livet på många har sätt blivit bekvämt på ett sätt som våra förfäder aldrig hade kunnat föreställa sig. Det har lett till att vi idag, för första gången, faktiskt tappar praktiska kunskaper och förmågor. Vi blir helt enkelt mindre kunniga.

En sida av urbanisering är nämligen att vi får allt fler specialister. Det är förstås väldigt skönt ur ett perspektiv att vi har kunniga människor kring oss. Det är praktiskt och tryggt att kunna besöka tandläkare i Jakobsberg genom att enkelt kontakta dem via https://www.glorident.se/. Samtidigt finns det sådant som alla bör kunna.

Vet du till exempel hur man utför hjärt- och lungräddning på en annan person? Eller hur man går tillväga för att koppla ihop bilbatterier för att få igång en bil? Eller varför inte en sådan sak som hur man gör upp eld utan tändstickor?
Saken är den att de flesta av oss aldrig kommer att behöva använda dessa förmåga – men om vi hamnar i en situation där det behövs är det skönt att kunna det.

Som tur är så har vi idag internet som förvisso kan användas för att titta på klipp på söta katter – men också till att faktiskt återta praktiska kunskaper.

Fler nyheter