Pumpservice i Gävle för ditt företag

29 juli 2021 patrick pettersson
Pumpservice i Gävle för ditt företag

I tillverkningsindustrin behövs det en stor mängd pumpar i alla möjliga varianter och storlekar, det kan till exempel vara en kolvpump, fatpump, membranpump eller en pump för fett och olja. Oavsett vad det är för pump så kommer den förr eller senare att behöva en service på grund av att pumpen arbetar med högt tryck under en väldigt lång tid. Vilken pump som passar bäst är beroende av vätskans viskositet samt om den ska användas i explosiva miljöer.

Om du har en eller flera pumpar i ditt företag så är viktigt att arbetet går snabbt, smidigt och problemfritt och för att det ska vara möjligt så måste pumpen hållas i bra skick. Vad du än använder pumpen till så måste du kunna lita på att den alltid fungerar som den ska och sköter sitt jobb så effektivt som möjligt. 

Du kanske har ett företag i Gävle-trakten och känner att nu är det dags att utföra service på befintliga pumpar eller köpa en helt ny pump. Då är det en bra idé att kontakta en pålitlig pumpservice i Gävle som servar alla på marknaden förekomna industripumpar, omrörare och pyrolysugnar. Service utförs antingen på plats eller så plockas pumpen in till verkstaden med snabb retur. Du får extern expertis på vätskehantering, så det är ett klokt val för dig och ditt företag.

Fatpump för livsmedel och kemiskteknisk industri

Dessa pumpar används för högviskösa material, framför allt inom livsmedelsindustrin, men finns även i utförande för att passa för bland annat kemiskteknisk industri. Viskositet anger enkelt uttryckt hur tjock en vätska är, vätskor som är tunna och har låg viskositet är lättflytande.

Fatpumpar kan man även med fördel använda inom livsmedelsindustrin för att till exempel pumpa fyllning i bakverk som till exempel wienerbröd och kanelsnäckor. Vill du förenkla din tillverkning så är detta pumpen du behöver.

 

Fler nyheter