Service och reparationer för din bil

28 januari 2021 Lily Hansen
Service och reparationer för din bil

Är du händig på bilar? Tyvärr är ju få av oss det nu för tiden. Dagens bilar är så komplicerade att det krävs experter för minsta lilla ingrepp, även att byta en lampa. Och bra är väl det för verkstäderna som sysslar med bilreparationer och verkligen är duktiga på det. 

En gång om året lämnar vi alla in bilarna på service. En hälsoundersökning och allmän kontroll med lite ompysslande skulle man kunna säga. I kombination med bilbesiktningen är det denna service som ser till så att bilen mår bra och fungerar som den ska.

 

När något händer

För övriga händelser som eventuellt dyker upp under året får du begära mer akut hjälp. En glödlampa är inte akut, men ska fungera. Om något i bilens motor slutar att fungera, går sönder eller lossnar är det akut. I alla fall om du behöver din bil dagligdags. Kontakta då genast närmsta verkstad för bilreparation i farsta.

Har du tur är det inte många bilar på kö före dig och du kan få relativt snabb hjälp med just din bil. Har du en bra, personlig kontakt på din verkstad kan du säkerligen få akut hjälp relativt omgående.

 

 

När det bara inte fungerar

Ibland är olyckan framme så din bil skadas i en krock eller liknande och inte går att köra ens till verkstaden. Då blir det aktuellt att ta hjälp av en bärgningsbil. Denna kör förstås in din bil till verkstaden eller skroten om det är så illa. 

Där kan bilen få vänta tills alla delar är beställda och levererade och personalen har tid att ta sig an din bilreparation. Det är alltid en fördel att vända sig till en och samma bilreparatör från gång till gång. Då känner de till din bil och har koll på vad den varit igenom tidigare och du får bra service.

Fler nyheter