Skaffa ett minireningsverk som fungerar i bostad och fritidshus

21 oktober 2021 Cecilia Olsson
Skaffa ett minireningsverk som fungerar i bostad och fritidshus

editorial

Ett minireningsverk är som man hör på namnet ett reningsverk i mindre format. Trots sin storlek så är det fortfarande uppbyggt för att precis som stora kommunala avlopp rena vatten, det renar helt enkelt bara mindre mängder. Ett minireningsverk kan därmed vara bra att använda vid rening av avloppsvatten i fastigheter med enskilt avlopp. Vilket minireningsverk som passar bäst beror bland annat på om det är normal- eller hög skyddsnivå som gäller i området, tomtens geografiska förutsättningar, användarbelastning samt kommunens krav och regler.

Fördelar med minireningsverk

Den stora fördelen med minireningsverk är att man enkelt kan kontrollera dess funktion och utföra eventuell provtagning för att säkerställa att man alltid uppfyller reningskraven. Som fastighetsägare har man nämligen ett ansvar för att reningsanläggningen fungerar som den ska och inte orsakar hälsoproblem hos människor eller skador på miljön. Ett minireningsverk kan antingen ha inbyggd slamavskiljning eller så används en separat slamavskiljare. För blandat avloppsvatten BDT+WC vatten ska slamavskiljaren vara av trekammarbrunnsmodell. 

https://www.augustsverige.se/minireningsverk/ hittar man minireningsverk för bostäder och fritidshus. Minireningsverken August består av en fristående enhet utan rörliga delar i tanken, något som resulterar i väldigt hög driftssäkerhet och låga driftskostnader vid långvarig användning. August minireningsverk är SINTEF-godkända, CE-märkta och har hög slamlagringskapacitet.

Minireningsverk som är driftsäkert även i fritidshus

Eftersom ett fritidshus i regel endast används vissa perioder på året så kan det ibland ställa till bekymmer. Med August minireningsverk behöver man dock inte oroa sig speciellt mycket. Deras minireningsverk har visat goda resultat då de testats med en uppehållstid på 26 veckor utan tillförsel av avloppsvatten till reningsverket, vilket gör dem väl lämpade för just fritidshus med varierande belastning.

Ett minireningsverk med viktiga delar

August minireningsverk levereras alltid med förankringsplatta integrerad i reningsverkets botten (vilket gör att man inte behöver ett betongfundament), lyftöglor (som gör det lätt att lyfta samt underlättar vid installation) och styrbox samt dosering för reningsverket. Det är helt enkelt ett välfungerande reningsverk som är smidigt att använda och installera. 

Fler nyheter