Skinn av hög kvalitet kan hålla i många år med rätt skötsel

21 oktober 2021 Cecilia Olsson
Skinn av hög kvalitet kan hålla i många år med rätt skötsel

editorial

Läder och skinn är vanliga material på allt från skor och väskor till möbler. I bearbetad form kallas de stora djurens hudar ofta för läder och de små djurens hudar för skinn. Några av de främsta fördelarna med läder och skinn är att det är ett väldigt hållbart, slitstarkt och funktionellt material. Det åldras också väldigt vackert och kan ofta bli vackrare med tiden. Det gäller bara att man tar hand om det väl och framförallt väljer produkter av hög kvalitet. 

Därför är det viktigt att vårda läder och skinn

Vårdar man sina skinn- och läderprodukter på rätt sätt så håller de sig fina, hela och vattentåliga i många år. Först och främst är det viktigt att tänka på att skinn är ett levande material, det behöver därför smörjas med jämna mellanrum för att det ska kunna hålla sig mjukt och fint. Smörjer man skinnet så behåller det dessutom sina vattenavstötande egenskaper. 

Så tar man hand om produkterna på bästa sätt

Har man till exempel ett par skor i skinn så blir de lätt skitiga vid användning, något som de inte mår bra av i längden. Det bästa man kan göra för att bevara sina skor i gott skick är att rengöra dem om man sett att de blivit smutsiga när man har varit ute. Ta bort eventuella innersulor samt skosnören och rengör med en mjuk svamp, trasa eller borste och ljummet vatten eller en rengöringsprodukt avsedd för skinn/läder. Det är också viktigt att inte torka skinnet i hög värme utan ställ skorna i rumstemperatur. 

Skinn, läder och välgörande produkter

Efter rengöring så är det dags att behandla med vax eller fett. Vaxet lägger sig på ytan och gör att vätan inte kan tränga in, medan fettet istället tränger in vilket gör lädret mättat så att vatten inte kan tränga igenom. Är man på jakt efter skinn, läder eller vårdande produkter så kan man hitta det hos Leather House. Det är en butik med brett utbud av högkvalitativa produkter. 

Fler nyheter