Utelåst eller önskan att byta lås? kontakta låssmed

11 augusti 2020 Cecilia Olsson
Utelåst eller önskan att byta lås? kontakta låssmed

Att ha lås på sin dörr är en självklarhet, man vill att de tillhörigheter man har ska vara trygga i hemmet och samma sak gäller även en själv, man behöver lås för att hålla oönskade besökare borta. Men ibland kan det vara lite jobbigt att dörren är låst, i vart fall om man kommer hem och inser att man tappat bort sin nyckel.

Få hjälp direkt om du blivit utelåst

Har man råkat ut för denna trista sak, som dessvärre sker ganska ofta så finns det som tur är hjälp att få. Bor man till exempel i Göteborg så kan man kontakta Låsproffsen, de har jour dygnet runt året om, så man kan alltid lita på att en låssmed snabbt kommer att vara på plats oavsett när på dygnet man gjort den jobbiga upptäckten att nyckeln är borta.

Efter att man fått hjälp att ta sig in i hemmet så bör man ändå se till att byta ut låset (om man inte har turen att hitta nyckeln inom en snar framtid). Trots att man har flera extra nycklar så vill man ju helst inte att någon obehörig ska få tag i nyckeln man har tappat bort. Låsproffsen i Göteborg kan även hjälpa till med låsbyten.

Installera kodlås och slipp hålla reda på nycklar

Vill man aldrig mer riskera att tappa sin hemnyckel så kan man installera ett kodlås på sin ytterdörr, istället för den klassiska låscylindern.

Med ett kodlås ska man bara se till att komma ihåg vilken kod man har och behöver därmed inte släpa runt på något fysiskt som man riskerar att tappa bort. Vissa kodlås kan man till och med öppna med sin smarttelefon och de kan låsas automatiskt vid stängning eller med hjälp av telefonen så att man inte behöver fundera på om man låste dörren eller ej.

Fler nyheter