Våga vidga de kulinariska vyerna

12 augusti 2020 Mikael Barani
Våga vidga de kulinariska vyerna

För den som vågar utvidga sina kulinariska horisonter finns det en massa gott att upptäcka. För ofta fastnar vi ju lite i några klassiska maträtter som vi kör om och om igen.
Inga fel i det egentligen. Det är rätt skönt att inte behöva tänka så mycket utan bara att få njuta av det man gillar. Lite som att beställa catering i Simrishamn och njuta av det som kommer ens väg. Trots allt så är en av livets stora upplevelser att få äta mat som någon annan har lagat åt en. En extra bonus är det förstås att man slipper ta hand om disken.

Som sagt: Det finns mycket att uppleva om man vågar sig på att äta andra saker än färdiglagade köttbullar, pasta och ketchup. Nu var det där kanske lite väl förenklat men det går ändå inte att hymla med att det är mycket enkelt och halvfabricerat som gäller numera.
Ofta använder tillverkarna dessutom socker, eller olika former av stärkelse, för att få dessa produkter att smaka bra. Det är liksom ett klassiskt knep. Speciellt när man döljer det hela under andra namn än vad det faktiskt är.

Om man istället riktar in sig på riktig mat, alltså sådant som inte har några ingredienser, så vet man att man i de flesta fall äter saker som är bra för kroppen. Våga till exempel att prova på kycklinghjärtan, pilgrimsmusslor eller att steka i talg. Du kommer garanterat att få en upplevelse som består av nya smaker och texturer.

Eller varför inte gå ut på restaurang och äta. Fråga till exempel efter något lite mer exotiskt på Röken by Sonesson och se vad du får för rekommendationer.
Att prova på nya maträtter är ett enkelt sätt att vara med om nya upplevelser i livet. Har man gott sällskap så smakar maten ännu godare.

Fler nyheter