Det är inte komplicerat att sälja guld

10 augusti 2020 Cecilia Olsson
Det är inte komplicerat att sälja guld

Snart är semestertiderna över och visst har det varit härligt att man haft några veckor då man kopplat av och unnat sig lite extra. När man nu ska återgå till verkligheten så kan det dock dessvärre bli lite för mycket av en väckarklocka då man inser hur mycket pengar man faktiskt gjort av med.

För när man är i semesterbubblan så är det lätt att endast leva för stunden och köpa eller göra precis det man känner för. Det finns som tur är något man kan göra för att få in lite extra pengar, det är att sälja guld som man inte har någon användning för.

Har du en liten guldgruva hemma?

Väldigt många har något smycke eller kanske ett mynt som ligger hemma och skräpar i en låda eller ett skåp. Har man ingen användning för det så kan det vara bättre att sälja det och få pengar till något man verkligen har behov av. Så det kanske inte är så dumt att kika igenom skåp, lådor, vindsutrymmen och förråd för att se om man har något av värde som i alla fall kan lindra det blödande bankkontot något.

Få guldet sålt eller bara värderat

Bor man till exempel i Malmö så kan man direkt vända sig till Myntkompaniets kontor för att sälja guld, eller så kan man kontakta de online. De gör en kostnadsfri värdering av det man har och accepterar man deras bud så får man pengarna direkt. Vissa gånger kanske man bara vill kontrollera värdet på det guld man har hemma, då kan Myntkompaniet även hjälpa till med det.

Hos Myntkompaniet arbetar experter med många års erfarenhet, vilket säkerställer att guldet blir korrekt värderat. Har man hittat en riktig dyrgrip i hemmet så kan man dessutom bli erbjuden att auktionera ut objektet för att få ut så mycket pengar som möjligt av det.

Fler nyheter