Köp godkända skidhjälmar i en skidshop som har det mesta som kan behövas till skidsemestern

27 november 2021 Cecilia Olsson
Köp godkända skidhjälmar i en skidshop som har det mesta som kan behövas till skidsemestern

editorial

Planerar man en skidresa så kan det vara klokt att gå igenom vissa saker inför den. Det kan till exempel vara väldigt bra att se till så att utrustningen är i gott skick och att inte något är trasigt och därmed måste bytas ut. Åker man med familjen så kan det vara bra att de växande barnen provar utrustningen i god tid innan för att undvika några jobbiga överraskningar när man väl är på plats och bara vill ge sig ut i backarna. Till exempel så är det väldigt viktigt att kontrollera så att hjälmarna är i gott skick och sitter bra på huvudena de ska skydda.

Var rädd om huvudet

Skidhjälmar är något som man ska vara noga med att uppdatera och de bör bytas ut så snart de har en synlig skada eller om de varit med i en krasch där man slagit huvudet. En hjälm som blivit skadad skyddar sämre, vilket man inte vill när det kommer till att skydda sitt eget eller sina barns huvud. Det är därför också viktigt att hjälmarna är godkända för just skidåkning. Det är till exempel ingen bra idé att använda sig av en hjälm som är gjord för cykling när man åker skidor. 

image

Välj en lagom storlek

Det är också viktigt att se till så att hjälmen sitter bra på huvudet. En hjälm som sitter för löst åker lätt omkring på huvudet vid ett fall vilket gör att den inte skyddar där den ska. En hjälm som sitter för hårt är å andra sidan obekväm att ha på sig och kan framkalla huvudvärk. Därför är det viktigt att välja en hjälm i rätt storlek som sitter fast på huvudet utan att trycka någonstans. 

Hjälmar för hela familjen

Är man ute efter en eller flera nya hjälmar så kan man kika in på https://www.skidresor.com/skidshop/skidhjaelmaer/. Där finns ett brett utbud av hjälmar för hela familjen som såklart är godkända för skid- och snowboardåkning. Köp en bra hjälm för huvudets skull! 

Fler nyheter