När du vill bygga i Västerås behövs pålning

18 januari 2022 patrick pettersson
pålning

editorial

Ibland har du instabil mark under fötterna, men vill bygga något ändå. Kanske är den där utsikten bara för bra för att inte bygga ett hus där med en stor veranda eller balkong som kan ta in hela vyn. Att kunna gå ut med en kopp kaffe och ta in naturens under—det är livskvalité. Moder jord är trots allt den bästa konstnären.

STOPP! Vad är det du babblar om? Hur ska du kunna bygga här? Marken är alldeles för lös och det du sätter här kommer kasa rakt ner i havet eller ravinen. Hur tänker du? Det första du måste få gjort är en pålning i marken!

En pålning kan göra den mest lösa mark stabil. Du kan sätta byggnader där det inte finns några som helst förutsättningar att bygga en konstruktion. Du kan se till att du kan fästa en bro på de mest oväntade ställena.

Kort och gott så tar du kontroll över moder natur och får henne att acceptera att du har drömmar om att bygga där du vill.

 

image

 

Olika sorters pålning för olika ändamål

Med en pålning i västerås så får du en kvalitetspålning för dina byggprojekt. Beroende på vad och var du vill bygga så finns det olika typer av pålning att vara medveten om.

KC-pelare gör marken mer stabil. En KC-pelare är av cement och fylls med kalk för en stabil grund. Det finns betongpelare som är i en billigare prisklass, men fortfarande är av hög kvalité, och för det absolut tyngsta finns det stålkärnepålning som står pall för alla påfrestningar. Använd det när du behöver något för de absolut tyngsta strukturerna som måste hålla för allt.

Så om marken inte är lämplig för dig att bygga på, så får du helt enkelt göra den lämplig. Och det gör du bäst med en pålning.

Fler nyheter