Sjukförsäkring som ger det lilla extra vid sjukskrivning

08 augusti 2022 Cecilia Olsson
Sjukförsäkring

editorial

Att vara sjuk är inte så vidare trevligt. Förutom att det är jobbigt för kroppen och många gånger även huvudet så kan det ställa till ekonomiska problem, framförallt om det handlar om en längre sjukskrivning. Är man sjuk så får man 80 procent av sin lön, eller ännu mindre, vilket gör att man plötsligt ska klara sig utan 20 procent utav sin ordinarie lön. Det kan innebära en stor förändring för många och man kan vara tvungen att börja dra in på diverse utgifter för att klara varje månad. Det finns dock en sjukförsäkring som kan hjälpa till och dryga ut kassan något.

Några procent extra på sjukpenningen kan bidra med en avgörande skillnad

Med Afa Försäkrings sjukförsäkring är det möjligt att få 12,5-13 procent extra av sjukpenningen från Försäkringskassan. Vilken procentsats det blir beror på vilken anställning man har och dessa siffror gäller på en 80 procentig sjukpenning. Har man 75 procent sjukpenning så gäller 13,3-14 procent av summan som utbetalas från Försäkringskassan.

Sjukförsäkring

Även om det inte handlar om några jättestora summor så är det fortfarande något som kan vara välbehövligt när man blivit sjukskriven. Eftersom arbetsgivaren betalar sjuklön den första tiden så kan man ansöka om denna kompletterande ersättning först från det datum då man börjat få sjukpenning från Försäkringskassan. 

Vem har rätt till ersättning från sjukförsäkringen? 

För att denna försäkring ska gälla så ska man vara anställd hos en arbetsgivare som har kollektivavtal eller som har tecknat separat försäkring. Man behöver dock inte vara medlem i en facklig organisation för att omfattas av denna försäkring. Afa Försäkring arbetar för att tillgodose människors behov av ekonomisk trygghet i arbetslivet till en låg kostnad.

Det som inte alla vet är att 9 av 10 anställda redan är försäkrade hos Afa Försäkring genom sitt jobb. Genom kollektivavtalen försäkrar Afa Försäkring anställda inom den privata sektorn, kommuner och regioner.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://techbloggar.se/

https://techbloggaren.se/

https://technewz.se/

https://all-teknik.se/

https://bostadens-it.se/

https://dator-bloggen.se/

https://datorbloggen.se/

https://elektronikbloggen.se/

https://hemmets-it.se/

https://it-familjen.se/

https://pc-bloggen.se/

https://svenska-itbloggen.se/

Fler nyheter